Hvad er hypnose?

Hypnose er en tilstand, hvor man er i en meget koncentreret opmærksomhed, en form for trance

Faktisk oplever vi mennesker denne tilstand, helt af os selv, flere gange dagligt. Det kan være når du sidder i bilen og ankommer til arbejde, uden at kunne huske, hvordan du kom derhen eller når du lytter til lydbog og opdager, at du ikke har hørt, hvad der blev fortalt. Det kan også være når børn falder i staver i skoletiden og efterfølgende ikke ved, hvilken opgave, de skal i gang med. Det er altså en tilstand, hvor din opmærksomhed er fuldt fokuseret og hvor du er vågen, men du er ikke til stede på samme måde, som hvis du fx. skulle føre en samtale med et andet menneske.

Ved en hypnosesession bruger jeg som behandler forskellige hypnoseteknikker til at bringe min klient i en behagelig og afslappet trancetilstand. Blandt andet ved hjælp af små øvelser og ved via sproget at fortælle klienten, at denne vil blive mere og mere rolig og afslappet.

Under en hypnosesession sættes bevidstheden ‘i dvale’ eller passiviseres i en periode, samtidig med, at klienten er fuldt til stede i en mental fokusering og hører alt, hvad der foregår. Når vi er i denne tilstand, bliver vi mere modtagelige over for påvirkninger og netop dette bruges i hypnosesessionen til at påvirke klientens sind positivt med sætninger om, at man efter hypnosen vil få det anderledes og bedre, samtidig med, at man vil kunne slippe den udfordring, man kom med.

Efter hypnosen kan en del klienter med det samme mærke en forskel ved at fokusere på den problemstilling de kom med. Den udfordring, klienten kom med, vil ikke længere fylde på samme måde – og ofte kan de slet ikke fremkalde den negative følelse på samme måde som inden hypnosen.

Hypnose har været brugt i mange tusinde år til behandling af forskellige psykiske og fysiske tilstande. Det er gennem tiden blevet betragtet som noget meget mystisk, men faktisk ligger der nogle helt almene principper bag hypnose, som der ikke er noget mystisk omkring.

”Hypnoseterapi er en terapi bestående af ”forestillede suggestioner” af ord der bliver brugt til at stimulere bevidste forestillinger gennemgribende nok til at bringe terapeutisk forandring.”
– Donald Robertson

Behandlinger

En hypnosesession begynder altid med en indledende samtale, hvor vi i fællesskab får sat fokus på den problemstilling, du gerne vil arbejde med.
Samtidig får vi også drøftet, hvordan du gerne vil have det.
Ofte vil det række med 3 behandlinger, alt efter hvilken problemstilling du kommer med. Ved større kriser som stress, angst og depression, skal du forvente flere behandlinger.